Доблестен мъж намери портфейл с голяма сума пари и го предаде

...
Доблестен мъж намери портфейл с голяма сума пари и го предаде
Коментари Харесай

Мъж, за когото се предполага, че е бездомен, стори голяма добрина

Доблестен мъж намери портфейл с огромна сума пари и го съобщи на полицията.

Валентина Клечанова вдъхна вяра със своя обявата в обществената мрежа Facebook. Надежда, че положителните хора към момента съществуват. Жената споделя, че преди дни сестра й си е загубила портмонето, в което е имало огромна сума пари, документ за идентичност, документи за автомобил и други. Това се е случило във Варна. Около час, откакто е открита загубата, дамата получила телефонно позвъняване от районното полицейско ръководство, като й съобщили, че портмонето е открито и предадено на тях.

Порфейлът е бил открит от Георги Станков. Всички документи са били на мястото си, както и парите - до стотинка. От полицията предполагали, че мъжът е безприютен, твърди Валентина. " Имаме телефона му, само че е изключен /може би няма пари да го плати/ ", написа дамата.

Валентина и сестра й издирваха мъжа, разкрил и върнал портфейла, с цел да му се отблагодарят.

" Хора, търсим този човек, с цел да му се отблагодарим, да му помогнем някак си. Какъв човек би трябвало да си в случай, че няма къде да живееш, нямаш пари и да върнеш всичко? Поклон, човеко! ", гласеше първата публикация на Клечанова в една от варненските Facebook групи.

" Ако някой може да ни помогне да го намерим, дано да го направи. Моля Ви! ", прикани още дамата.

В мненията под въпросния пост Мерлин написа следното: " Не търсете индивида. Предайте нататък неговия образец. Вселената не работи на правилото на равенството ". А Кристиян Иванов пожела на човека, намерил портмонето, да има всичко, за което в миналото е мечтаел в живота си. " Човек би трябвало да си. Просто човек. А не нарцисист, като всички ", добавя още Иванов.

" Ако го намерите, дайте ми сметка или Револют, апелирам. Бих оказал помощ с доста скромна сума, тъй като положителното заслужава да бъде подкрепяно ", коментира Виктор Ценков.

И по този начин.. тази обява за положителното " отключи " уменията на доста хора да съпреживеят случилото се във Варна.

В идващ пост Валентина Клечанова изяснява, че са успяли да открият индивида.

" Добрият човек Георги Станков е открит с помощта на Християн Димов, различен добър човек, работещ в офис на фирма за Телекомуникации на Червения площад. Георги не за първи път намирал изгубени движимости и постоянно ги прибирал - де в РПУ-то, де в офиса. На въпроса за какво не се възползва от откритите движимости, за какво ги връща, той отговарял: " Така би трябвало ". Разбрали сме се с Християн по кое време и по какъв начин можем да се срещнем с Георги. И ще го създадем ", написа дамата.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР